top of page

Обласний конкурс з початкового технічного моделювання

27 березня на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний конкурс з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку.

Учасниками Конкурсу стали 61 вихованець гуртків позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Чернівецької області віком від 6 до 11 років, які виготовляли моделі автомобілів, літаків, вітрильників, а також представляли архітектурні моделі із конструктора «Лего».


Наш район представляла команда вихованців гуртка «Юний технік» Глибоцького РБТДЮ на базі Глибоцької гімназії на чолі з Романюком Віктором Михайловичем.

У номінації «Модель планера» учасники виготовляли модель метального планера за заданими кресленнями та проводили змагання на дальність польоту. Нажаль, через сильний вітер, змагання довелось проводити у приміщенні.

В лабораторії трасового автомоделювання учасники виготовляли кузов трасової моделі автомобіля та випробовували її на швидкість.

У сусідній лабораторії працювали з моделями човнів. Юні моделісти у цій номінації привезли власні моделі суден та виготовляли вітрильник під час конкурсу. Домашні моделі та моделі вітрильників пройшли ходові випробування у каркасному басейні. Справжня флотилія під різнокольоровими вітрилами ловила попутний вітер і кожен учасник уявляв себе капітаном дальнього плавання.

Майбутні архітектори представили на розсуд журі власні конструкції будівель різного призначення: від казкових будиночків для принцес до макетів сучасної військової бази.

У номінації «Модель планера» наш вихованець Кудла Серафим виборов I місце.

У номінації «Модель транспортної техніки» Романюк Руслан здобув II місце.

У номінації «Плаваючий засіб» Козмінський Микола був нагороджений грамотою за участь.

Вітаємо учасників конкурсу, бажаємо подальших успіхів, та нехай здобуті знання з початкового технічного моделювання стануть вам у нагоді.

Вибрані новини
Нещодавні новини
Архів
bottom of page